Frequently Asked Questions

Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

STUUR ONS EEN BERICHT

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

CONTACT INFORMATIE

Molseweg 132
2440 Geel
België

+32 (0)14 58 01 11

Heb je een vraag over hoe we je kunnen helpen? Stuur ons een mailtje en wij contacteren je zo snel mogelijk.

FAQ

Hoe gebruik je het iMaski correct?

  1. Was je handen

Was je handen met water en zeep. Bekijk het masker nauwkeurig om te controleren of er geen beschadigingen aan zijn.

  1. Zet het op en laat geen openingen

Zorg ervoor dat het mondmasker je hele mond en neus volledig bedekt. Trek de elastieken rond je oren. Duw het masker goed aan over de neus, zodat het helemaal aansluit aan je gezicht. Daarna trek je het over je mond en kin en controleer je op openingen. We willen immers niet dat er nog deeltjes binnen of buiten kunnen glippen!

  1. Raak het mondmasker niet aan

Raak het mondmasker zo weinig mogelijk aan tijdens het dragen. Doe je dat toch? Was dan onmiddellijk opnieuw je handen met water en zeep.

  1. Raak de voorkant van het masker niet aan bij het afzetten

Zet je je masker af, raak de voorkant dan niet aan. Verwijder het door de elastieken los te maken. Gooi het na het afzetten direct in de wasmachine. Daarna was je opnieuw je handen met water en zeep.

  1. Vervang de filter

In het masker past een vervangbare filter. Deze filter gaat ongeveer 12 uur mee. Was je handen grondig met water en zeep voor en na het wisselen van de filter.

  1. Wassen en bewaren

Steriliseer je mondmasker iedere dag. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld veel praten, ontsmet je het best na 4 uur al. Steriliseer je mondmasker door het 30 minuten te wassen op 60°C of door 5 minuten te koken in een kookpot die je enkel hiervoor gebruikt.

Was je het op minder dan 60°C? Strijk dan het mondmasker op een hoge temperatuur. Als je masker proper is, stop het dan in een afgesloten verpakking. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een ziplock zakje of papieren envelop gebruiken. Het masker moet helemaal droog zijn zodat het niet kan gaan schimmelen.

Welke materialen zijn er gebruikt?

Het masker bestaat volledig uit katoen. iMaski gebruikt stoffen van hoge kwaliteit. In het masker past een filter.

Hoe moet ik het onderhouden?

Was het iMaski minstens éénmaal per dag in de wasmachine op 60°C. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld veel praten, ontsmet je het best na 4 uur al. Steriliseer je mondmasker door het 30 minuten te wassen op 60°C of door 5 minuten te koken in een kookpot die je enkel hiervoor gebruikt. Was het masker ook voor je het voor de eerste keer gebruikt.

Hoe kies ik de juiste maat?

Voor het Ninja-model:

Mensen zijn uniek, dus hun gezicht is dat ook. Om correct te bepalen welke maat van masker je nodig hebt, meet je van oorlel tot oorlel over je neus. Aan de hand van die afstand kan je kiezen tussen de volgende maten:

< 28 cm           S
< 31 cm           M
< 33 cm           L
> 33 cm            XL

Zit je net tussen 2 maten in? Kies dan de grootste. Katoen is een stof die makkelijk krimpt. Het is dus mogelijk dat je masker krimpt bij het wassen. Ook zijn de elastieken die rond je oren komen dun genoeg om er een knoopje in te leggen moest dit niet 100% passen.

Opgelet! iMaski’s zijn niet geschikt voor kinderen t.e.m. 6 jaar omwille van verstikkingsgevaar. Het masker is in België niet verplicht voor kinderen onder de 12 jaar en personen met een beperking die het masker niet kunnen dragen volgens de richtlijnen.  iMaski biedt enkel niet-medische mondmaskers aan.

Voor het FOD-model:

Mensen zijn uniek, dus hun gezicht is dat ook. Maar hoe weet je nu welk maatje je moet kiezen? Hier hanteren we de maten die door het FOD zijn doorgegeven:

Tieners of mensen met een klein gezicht: S
Damesmaat: M
Herenmaat: L

Katoen is een stof die makkelijk krimpt. Het is dus mogelijk dat je masker krimpt bij het wassen. Ook zijn de elastieken die rond je oren komen dun genoeg om er een knoopje in te leggen moest dit niet 100% passen.

Opgelet! iMaski’s zijn niet geschikt voor kinderen t.e.m. 6 jaar omwille van verstikkingsgevaar. Het masker is in België niet verplicht voor kinderen onder de 12 jaar en personen met een beperking die het masker niet kunnen dragen volgens de richtlijnen.  iMaski biedt enkel niet-medische mondmaskers aan.

Waartegen biedt iMaski bescherming?

iMaski vermindert de kans op verspreiding van o.a. ziektekiemen, schimmels, stof, allergenen en andere verontreinigende stoffen door de lucht. Voor een optimale werking, vervang de filter elke 12 uur.

Hoe lang gaat mijn iMaski mee?

Door de vervangbare filter gaat je masker jarenlang mee. Deze filter beschermt voor ongeveer 12 uur, en dient dus wel iedere keer vervangen te worden. Let wel op, wanneer het iMaski tekenen van slijtage vertoont, biedt het niet langer een volledige bescherming!

Returns

Gekochte maskers kunnen om hygiënische redenen niet teruggestuurd worden.

SHIPPING & DELIVERY

DISCLAIMER

Na ontvangst van je order levert iMaski indien mogelijk binnen de 5-8 werkdagen (afhankelijk van het land van bestemming).

De algemene levertermijn binnen België is +- 5 dagen na ontvangst van de bevestigingsmail van verzending.

In andere Europese landen geldt een algemene levertermijn van +- 10 dagen nadat je een bevestigingsmail van verzending ontvangt.

De algemene levertermijn in de rest van de wereld is +- 10 werkdagen na ontvangst van de bevestigingsmail rond de verzending

Dit is enkel een indicatie en is in geen geval gegarandeerd. Mogelijke vertragingen geven de ontvanger geen recht om de bestelling te annuleren of de producten te weigeren. Vertraging geeft ook geen recht op een schadevergoeding.

Bij verlies of beschadiging van het bestelde product moet iMaski binnen de 5 werkdagen schriftelijk op de hoogte gebracht worden.

OPGELET! Door vertragingen bij Bpost is het mogelijk dat je pakketje langer onderweg is. Levertijden tot 14 dagen zijn geen uitzondering.

TRANSPORTKOSTEN

De transportkosten zijn afhankelijk van het gewicht van je bestelling en het land van bestemming

Land van bestemming Prijs
België € 5
Oostenrijk € 14,90
Denemarken* € 15,10
Frankrijk*, Monaco € 14,50
Duitsland* € 7,70
Ierland € 17,00
Italië € 18,00
Nederland*, Luxemburg € 6,15
Zwitserland, Lichtenstein € 26,00
Verenigd Koninkrijk € 13,50
Zone 2 € 21,00
Zone 3 € 26,00
Zone 4 € 35,00

Zone 2: Litouwen, Letland, Polen, Zweden*, Slovenië, Slowakije, Hongarije, Tsjechië.

Zone 3: Finland, Bulgarije, Noorwegen, Kroatië, Servië, Roemenië, Spanje, Portugal, Griekenland, Ijsland, Verenigde Staten van Amerika

Zone 4: Canada, Rusland, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Mexico, Zuid-Afrika

*Eilandtoeslag voor levering op eilanden. Als je op een eiland woont, selecteer dan de verzendoptie die van toepassing is. Als we merken dat het leveringsadres zich op een eiland bevindt zullen we je verzoeken om de resterende verzendkosten te betalen voor we je bestelling verzenden. Wens je dit niet te betalen, dan wordt de aankoop terugbetaald.

Bij grote bestellingen worden er andere tarieven gehanteerd.

Kun je je land niet vinden in onze verzendopties? Contacteer ons via info@imaski.be en we zoeken het voor jou uit!